Onze missie Waarom hebben wij HVSbackup gemaakt?

Mijn allereerste website, stuffgames.com, die ik heb gebouwd toen ik 12 jaar was, is kwijt

Herken jij dit? Sebastian Hagens, bedenker van HVSbackup, vind dit heel jammer. Daarom verdiepte hij zich in 2009, voor zijn afstudeeronderzoek, in de digitale sporen die wij zoal achterlaten op het web. Met zijn scriptie "een digitale levenslijn" heeft hij hier uiteindelijk inzicht in weten te geven en heeft hij gekeken naar wat dit in de toekomst voor ons kan betekenen.

Het web is een enorme versplintering van digitale eigendommen die wij met elkaar achterlaten

Deze eigendommen moeten van ons blijven, maar hoe kunnen we deze veilig downloaden en bewaren? Sebastian bedacht het concept root:\ voor zijn afstudeerproject aan de kunstacademie AKV/St.Joost. waarmee je al jouw digitale sporen kunt bewaren op een persoonlijke opslagplek. Een eerste ontwerp lag op de planken en eenmaal afgestudeerd wist Sebastian dat root:\ verder realiseren als een dienst/product voor iedereen een zeer moeilijke opgave was. Dit kost enorm veel geld, mankracht en tijd. Binnen zijn eigen krachten is Sebastian gaan zoeken naar een toepassing die in het verlengde ligt van root:\. Daaruit is HVSbackup onstaan. Met HVSbackup is elke Hyver in staat om zijn/haar digitale eigendommen te downloaden en op te slaan op een locatie naar eigen keuze.

Wat van jou is, moet van jou blijven

Naast HVSbackup hebben we plannen om veel meer handige applicaties te ontwikkelen die hetzelfde principe hanteren. Het principe dat jij alles wat van jou is moet kunnen downloaden en opslaan op een plek naar keuze. Dát is onze missie.

Scriptie
Afstudeerproject root:\

Facebackup
Rootapp